Ondanks dat jullie website is bedoeld voor de vrouw, waarbij de afwezigheid van de kinderwens tot iets totaal vreemds wordt beschouwd, hier ook het geluid van een man.

Ook ik wist het altijd al, voor mij geen kinderen. Mijn broer, die 7 jaar ouder is, begon al vroeg aan kinderen en ondanks dat ik oppassen super leuk vond, genoot ik van de stilte en de opgeruimde tafel en vloer bij mijn ouders thuis, wanneer ze weer naar huis waren. Het beeld wat mij daarna maar al te vaak op viel bij de supermarkt, was van de man, wiens auto ruiten waren beplakt met Finding Nemo zonbeschermers en wiens vrouw een joggingbroek verkoos boven een goede jeans en wiens kinderen op de vloer van de supermarkt gingen liggen omdat zij de zak chips niet mee mochten nemen.

Ik genoot van de stilte, de opgeruimde tafel en vloer

Ondanks dat ik ook veel “coole vaders” om mij heen zag, waren dat de zelfde mannen die bij mij op werk klaagde dat er zoveel veranderd was thuis “sinds de komst van de kleine”. En zo stapelde de vooroordelen over het kinderloos bestaan zich op.

Het onmogelijke gebeurde dat ik een relatie kreeg met een vrouw met een kind. En zo ontdekte ik dat alle vooroordelen waar zijn. Haar dochter was een schatje en wat kon ik met haar lachen, maar je leven is echt voorbij. Eten belande vaker op de grond dan in de mond van haar dochter, Nijntje en Pepa galmde dagelijks door de kamer en de passie in de slaapkamer liep ook een flinke blessure op, toen de nachten werden beheerst door haar dochter. En niemand had mij gewaarschuwd dat verjaardagen van kinderen zo pijnlijk zijn.

Niemand had mij gewaarschuwd dat verjaardagen van kinderen zo pijnlijk zijn.

Die vaders en moeders die daar komen die praten gewoon over niks anders dan kinderen. Die relatie ging dan ook over. En zo vond ik mijzelf terug op Tinder. Badoo heeft echt hele vreemde leden en op Relatieplanet gingen zo ontdekte ik, mensen die echt alles al geprobeerd hadden.  Gesprek na gesprek, date na date, kwam vroeg of laat ter sprake, dat ik geen kinderwens had en tja, vrouwen willen toch een toekomst in je kunnen zien. Was er maar een platform waar mensen zonder kinderwens elkaar konden treffen.

Pim, 34